NESREĆA U PULI

Dvojica turista pala u provaliju

10.07.2010 u 09:20

Bionic
Reading

Dvojica stranih turista koji su sinoć oko 19,50 sati u pulskom turističkom naselju "Zlatne stijene" pali, iz još neutvrđenih razloga, u provaliju duboku 10-tak metara teško su ozljeđeni, ali su izvan životne opasnosti, izvijestila je danas Policijska uprava istarska

Ozljeđeni turisti smješteni su na Traumatološkom odjelu pulske Opće bolnice.

Riječ je o norveškim turistima, 58-godišnjem S.D. i 57-godišnjem O.G.B. koji su sinoć, hodajući po asfaltiranoj stazi koja vodi od bistroa "Horizont" prema hotelu Splendid, prešli rub staze i pali na stijene i kamenje s visine od 10,5 metara, rekla je glasnogovornica PU istarske Nataše Rogić-Jukopila.

Dvojica turista su, naime, propala kroz nisko raslinje uz samu šetnicu i pala na stijene među kupače kojih je tada još uvijek bilo na plaži.

Dva vatrogasna vozila uspjela su ih izvući uz stijenu te su potom vozilom Hitne pomoći prevezeni u pulsku Opću bolnicu gdje su zadržani na liječenju.

Zbog težine njihovih ozljeda djelatnici policije još nosi razgovarali s ozlijeđenim turistima te nisu mogli utvrditi točne okolnosti koje su dovele do pada. Neslužbeno se doznaje kako su obojica u trenutku nesreće bili pod vidnim utjecajem alkohola.