U RIJECI I KOPRIVNICI

Dvojica galamdžija vikala i vrijeđala na biračkom mjestu

01.12.2013 u 17:56

Bionic
Reading

Galama i vika, dojave da su štandovi za prikupljanje potpisa za referendum Vukovar - bez ćirilice u neposrednoj blizini glasačkih mjesta za državni referendum o ustavnoj definiciji braka, razlozi su zbog kojih je tijekom referenduma postupala policija, izvijestilo je poslijepodne Državno izborno povjerenstvo (DIP).

U Splitu su sa dva glasačka mjesta stigle dojave da se u njihovoj neposrednoj blizini prikupljaju potpisi za referendum Vukovar - bez ćirilice i da se osobe koje to rade, ne žele udaljiti. Policija je utvrdila o kojim je osobama riječ, te su se one u oba slučaja, na zahtjev policijskih službenika udaljile od birališta.

Galama i vika, te u jednom slučaju i vrijeđanje članova glasačkog povjerenstva, razlozi su zbog kojih je policija postupala na po jednom glasačkom mjestu u Rijeci i Koprivnici. Utvrđen je identitet 'galamdžija' i u oba slučaja su privedeni u policijsku postaju. Muškarac u Koprivnici bio je u alkoholiziranom stanju.


Iz jednog glasačkog povjerenstva u Zagrebu stigla je dojava da jedan birač želi da se njegovo ime u popisu birača zaokruži kemijskom, umjesto grafitnom olovkom. Policija je utvrdila identitet osobe, a članovi povjerenstva udovoljili su njegovu zahtjevu, prenosi DIP.