PROMETNA NESREĆA

Dvoje Talijana teško ozlijeđeno kod Vrsara

31.05.2011 u 12:48

Bionic
Reading

Dvoje talijanskih motociklista teško je ozlijeđeno u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 22 sata kod mjesta Gradina, izvijestila je PU istarska

Do nesreće je došlo kada je 24-godišnjak s područja Vrsara, dolazeći kolnikom lokalne ceste iz smjera Marasi prema Gradini, prošao Mercedesom kroz raskrižje sa županijskom cestom bez zaustavljanja. No, u tom trenutku, županijskom cestom Vrsar – Novigrad naišao je talijanski motocikl s vozačem i suvozačicom. Mladi vozač Mercedesa, ne zaustavivši se na znaku stop, oduzeo je prednost motociklu koji se kretao u smjeru Vrsara, pa je tako došlo je do frontalnog sudara motocikla i automobila.

Četrdesetogodišnji talijanski vozač motocikla Peugeot i njegova 34-godišnja suputnica, također državljanka Italije, u nesreći su zadobili teške tjelesne ozljede te su prevezeni u Opću bolnicu Pula.

Policija je izvršenim alkotestiranjem utvrdila da je 24-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 0,64 promila, dok je za talijanske državljane provjerama utvrđeno da je 40-godišnji vozač upravljao motociklom prije stjecanja prava na upravljanje.

Protiv 24-godišnjeg Vrsarana podnijeti će se kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće, dok državljanima Italije slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izvijestila je PU istarska.