'sigurna turistička destinacija 2022'

[VIDEO/FOTO] Dvoje kineskih policajaca u Zagrebu pomaže u turističkoj sezoni

19.07.2022 u 14:43

Bionic
Reading

Zagrebačka policija predstavila je u okviru projekta „Sigurna turistička destinacija 2022“ dvoje kineskih policajaca čija je zadaća pomoći hrvatskim kolegama u uspostavi što bolje komunikacije s kineskim turistima

Načelnik zagrebačke policije Marko Rašić precizirao je da će tijekom turističke sezone u okviru projekta sudjelovati osam policijskih službenika iz NR Kine od kojih će njih dvoje raditi u Policijskoj upravi zagrebačkoj u zajedničkim policijskim ophodnjama u policijskim odorama kineske policije.

''Njihov rad i boravak u Hrvatskoj pozitivno se odrazio na promociju Hrvatske kao sigurne i poželjne turističke destinacije'', ocijenio je Rašić podsjetivši da je šestero kineskih policajaca sudjelovalo u ovom projektu 2018., a njih devetero godinu dana kasnije.

''O radu policijskih službenika iz NR Kine imamo samo pozitivna iskustva, a koja se prije svega ogledaju u tome da se kineski turisti na području Grada Zagreba osjećaju sigurno te je postignut bolji subjektivni osjećaj sigurnosti kod njih'', dodao je Rašić. Ministarstvo unutarnjih poslova je 2006. pokrenulo jedinstveni projekt Sigurna turistička sezona – odnosno zajedničke ophodnje stranih i hrvatskih policajaca u turističkim mjestima u kojima borave gosti iz njihovih zemalja.

  • +2
Dvoje kineskih policajaca ovo ljeto će patrolirati zagrebačkim ulicama Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletić

Projekt je 2021. promijenio ime u „Sigurna turistička destinacija“, kao rezultat zajedničke odluke donesene s Ministarstvom turizma i sporta i Hrvatskom turističkom zajednicom, a što je više u skladu sa značajem, opsegom i sigurnosnim okolnostima njegove provedbe. Nakon dvije pandemijske godine, projekt se opet provodi u punom opsegu te u njemu sudjeluje rekordan broj od 100 policijskih službenika iz 18 država odnosno 20 policijskih organizacija.

Izvor: Cropix / Autor: Vanesa Pandžić