POMORSKA NESREĆA

Dvoje djece ozlijeđeno u sudaru taksi brodice i gumenjaka u marini Vrsar

04.08.2018 u 12:11

Bionic
Reading

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o pomorskoj nesreći u Pulskom akvatoriju, gdje se sinoć dogodio sudar dvije brodice sa više ukrcanih putnika, od kojih je u trenutku nesreće ozlijeđeno dvoje djece, koja su hitno zbrinuta u Pulskoj bolnici.

Dojavu o nesreći službenici MRCC Rijeka zaprimili su sinoć, 3. kolovoza u 22.55 sati posredstvom Županijskog dojavnog centra Pazin dojavu očevidca pomorske nesreće u marini Vrasar, gdje su se sudarili sportsko – rekreativno plovilo (jet-ski) i brodica za komercijalni prijevoz putnika (taxi – boat), slijedom čega su se na poziciju nesreće odmah uputili službenici nadležne Lučke ispostave Poreč te djelatnici Hitne medicinske pomoći koji su dvoje ozlijeđen djece odmah prevezli u daljne medicinsko postupanje prema Općoj bolnici Pula, a o nesreći je obaviještena i Policijska uprava Poreč, čiji službenici su izišli u očevid.

Lučka ispostava Poreč provodi očevid o uzrocima ove pomorske nesrće, a temeljem Izvještaja utvrđeno je da se pomorska nesreća dogodila u navedeno vrijeme u bazenu marine Vrsar između taksi broda Hrvatske zastave sa skipperom Z.J. (rođen 1958. godine), državljanin Republike Hrvatske, koji je prevozio 12 putnika mješanih nacionalnosti i brodice bez oznaka (gumenjak tipa Bolero 375P), kojim je upravljao M.O.G.W. (rođen 1967. godine), državljanin Republike Njemačke koji je gumenjakom prevozio 7 osoba, također njemački državljani među kojima je bilo pet malodobne djece, od kojih je dvoje djece ozlijeđeno.

Očevidom na poziciji pomorske nesreće službenici Lučke ispostave Poreč proveli su provjeru na prisutnost alkohola u organizmu obojice voditelja brodica, temeljem čega su utvrdili da je Nijemac, voditelj gumenjaka, bio u alkoholiziranom stanju.

U okviru daljnjih očevidnih radnji zakazano je saslušanje sudionika ove pomorske nesreće danas, 4. kolovoza u službenim prostorijama Lučke ispostave Poreč.