CRNI TJEDAN

Dvoje alpinista pronađeno smrznuto na Mont-Blancu

15.07.2012 u 09:46

Bionic
Reading

Dvoje mladih alpinista, od kojih je jedan Španjolac, pronađeni su smrznuti u subotu navečer u masivu Mont-Blanca na nekih 4.400 metara nadmorske visine, izvijestila je talijanska novinska agencija ANSA

Druga žrtva, mlada žena, 'vjerojatno dolazi iz istočne Europe', navodi ANSA. Njihova tijela pronađena su u blizini Dome du Goutera, uz greben kojim prolazi granica između Francuske i Italije, u blizini najprometnije rute za uspon na Gouter, na francuskoj strani masiva.

Dvoje mladih bilo je u skupini od četiri penjača koji su u petak krenuli na izlet na velikoj nadmorskoj visini, kada ih je iznenadila oluja. Ostalo dvoje penjača uspjelo se spustiti u dolinu i pozvati spasilačku službu.

Tijela njihovih prijatelja pronašli su u subotu navečer pripadnici gorskih službi spašavanja iz talijanske Val d'Aoste i francuskog Chamonixa. U četvrtak je devet alpinista poginulo u lavini na Mont-Blancu, što je u najteža tragedija u francuskim Alpama u proteklom desetljeću. U istoj lavini je ozlijeđeno 12 alpinista.