PUT IRANA U RASPADAJUĆEM KAMIONU?

Dvojac iz BiH krivotvorio tablice za stare kamione

24.02.2010 u 14:09

Bionic
Reading

U ponedjeljak navečer na graničnom prijelazu Slavonski Šamac na ulazu u Hrvatsku policija je u automobilu dvojice državljana BIH pronašla tri krivotvorene pločice karlovačkih registracijskih oznaka

Dvojca muškaraca s područja Odžaka policiji su rekla da su krivotvorene metalne pločice sami izradili s namjerom da ih stave na dva stara i neregistrirana kamiona koja su kupili u Hrvatskoj. Budući da su oba kamiona u vrlo lošem stanju, najvjerojatnije ne bi ni prošla tehnički pregled te se ne bi mogla registrirati u Hrvatskoj.

Nove su vlasnike neregistrirani kamioni stoga čekali natovareni na tegljač s prikolicom koji je bio parkiran na parkiralištu ispred jednog ugostiteljskog objekta u obližnjoj Velikoj Kopanici, kamo se tog dana i uputio dvojac s krivotvorenim tablicama.

Nakon što bi sami 'registrirali' svoje kamione krivotvorenim hrvatskim registarskim pločicama prevezli bi ih u Bosnu i Hercegovinu te bi tako izbjegli plaćanje carinske pristojbe za uvoz robe u BiH. Poslije prelaska granice skinuli bi krivotvorene karlovačke tablice te bi legalno registrirali kamione i stavili na njih registarske pločice bosanskohercegovačkih oznaka.

Prema priči koju su rekli hrvatskim policajcima, dvojica muškaraca navodno prevoze robu u Irak i Iran, a budući da su noviji kamioni u tim zemljama na meti kradljivaca, odlučili su se za nimalo udoban transport u starim, derutnim kamionima, koje su, kako kažu, već u više navrata kupovali te ih nakon svake isporuke robe ostavljali u Iraku i Iranu.

Ovaj su put kamione pak morali ostaviti u Hrvatskoj. Vozila su izuzeta i stavljena pod carinski nadzor, dok dvojac, kojemu slijedi kaznena prijava, ne dostavi sve potrebne deklaracije za izvoz robe.