ljubitelji noževa

Dvojac haračio po Zagrebu; opljačkali 19 trgovina i odnijeli 130 tisuća kuna

10.02.2020 u 18:54

Bionic
Reading

Zagrebačka policija uhitila je 21-godišnjaka i 22-godišnjaka koje sumnjiči da su na zagrebačkom području zamaskirani te naoružani noževima i teleskopskom palicom opljačkali 19 trgovina, iz kojih su uzimali novac i robu ukupne vrijednosti oko 130 tisuća kuna

Policija je u ponedjeljak priopćila da je u suradnji sa splitsko-dalmatinskim kolegama dovršila kriminalističko istraživanje nad dvojicom mladića.

Osumnjičeni su da su od prosinca prošle do veljače ove godine zajedno opljačkali 18 trgovina na području Črnomerca, Dubrave, Maksimira, Novog Zagreba, Trešnjevke, Trnja i Sesveta, dok je jedno razbojništvo 22-godišnjak počinio sam.

Pljačkali su maskirani potkapama, šilt kapama, šalovima preko lica, gumenim rukavicama, a nosili bi pretežito tamniju odjeću i obuću.

 Zaposlenicima u trgovina prijetili su noževima i teleskopskom palicom, a ponekad bi uporabili i fizičku snagu.

 Potom bi uzimali novac iz blagajne, cigarete iz skladišta, kao i novac ukoliko ga je bilo u sefu.

 Uglavnom je jedan od osumnjičenih ulazio u trgovinu i počinio razbojništvo, dok je drugi ispred trgovine pazio da netko ne naiđe.

 Uhićeni su kada su ih interventni policajci u automobilu zaustavili "zbog sumnjivog ponašanja", te su ih uz prisilu zbog pokušaja bijega priveli u policijske prostorije.

 Kod njih su tada pronašli nož i potkapu, a pretragom stana i vozila koje su koristili policajci su pronašli i ostale maske koje su koristili i teleskopsku palicu te nož.

 Nakon kriminalističkog istraživanja obojica su predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu.