ODRON I SUDAR

Dvije željezničke nesreće, jedan poginuli

13.12.2008 u 11:35

Bionic
Reading

Jedna je osoba poginula jutros u 8,40 sati na željezničko-cestovnom prijelazu kada je osobni automobil podletio pod teretni vlak, a u drugoj nesreći - naletu nagibnog vlaka na odron kamenja nije bilo ozlijeđenih, izvijestile su Hrvatske željeznice

Zbog tih je dviju nesreća u prekidu promet na pruzi između Oštarija i Splita.

Nesreća s poginulom osobom dogodila na željezničko-cestovnom prijelazu, koji je osiguran znakom STOP i Andrijinim križom, između Kaštel Starog i Kaštel Sućurca. Sve nadležne ekipe HŽ-a, policije, Hitne pomoći i vatrogasaca su na mjestu nesreće, gdje se obavlja očevid, doznaje se od voditeljice Ureda za odnose s javnošću HŽ-a Vlatke Škorić.

Jutros je u 9,10 sati nagibni vlak koji se kretao iz Zagreba prema Splitu naletio na otvorenoj pruzi, između Ličkog Lešća i Perušića, na odron kamenja i iskočio jednom osovinom iz tračnica. Nitko nije ozlijeđen.

U vlaku je bilo tridesetak putnika i oni će do Splita biti prevezeni nagibnim vlakom, koji je po njih došao iz Perušića, a putnici koji su jutros krenuli nagibnim vlakom iz Splita bit će prevezeni autobusima između kolodvora Perušić i Zagreb.

Zbog tih dviju nesreća u prekidu je promet na pruzi između Oštarija i Splita. Sve potrebne ekipe su na terenu i obavljaju očevid, kažu u HŽ-u.