TEŠKA NESREĆA

Dvije osobe poginule u naletu vlaka, zatvorena pruga kod Duge Rese

18.02.2018 u 17:47

Bionic
Reading

Radi poteškoća u odvijanju željezničkog prometa zatvorena je pruga između kolodvora Duga Resa - Generalski Stol, a putnici se na spomenutom pravcu prevoze autobusima, izvijestio je HŽ Putnički prijevoz. Do zatvaranja pruge došlo je zbog naleta vlaka na automobil pri čemu su dvije osobe poginule

Autobusi na toj dionici prevoze putnike s linija - 520 Split 07.35 - Zagreb GK 14.43, 4054 Zagreb GK 13.14 - Ogulin 15.16 te 523 Zagreb GK 15.21 - Split 21.22.

Dvije su osobe poginule u nedjelju u naletu teretnog vlaka na osobno vozilo karlovačkih registracija, na pružnom prijelazu u Donjem Zvečaju, na području Duge Rese, izvijestila je karlovačka policija.

Nesreća se dogodila oko podneva na magistralnoj željezničkoj pruzi Zagreb-Rijeka, kada je na osobno vozilo Renault megane koje je prelazilo preko  željezničko-cestovnog prijelaza u naselju Donji Zvačaj, osiguranom zvučnom i svjetlosnom signalizacijom, naletio teretni vlak iz smjera Duge Rese.

 Vlak je nakon udara osobno vozilo odgurao još 200-tinjak metara dok se nije zaustavio u teško pristupačnom pružnom usjeku. 

 Na mjesto teške prometne nesreće na očevid je izišao i zamjenik državnog odvjetnika Dubravko Skolan. Do završetka očevida, izvlačenja tijela dvoje poginulih iz vozila, te uklanjanja vozila s pruge, željeznički promet od Duge Rese prema Rijeci je u prekidu.

  • +16
Dvoje poginulih u naletu vlaka Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt / CROPIX

 U osobnom vozilu karlovačkih registracija je, prema nesluženim informacijama mještana Donjeg Zvečaja, bio mlađi par koji ima vikendicu u vikend naselju uz Mrežnicu, kamo je vodila cesta poslije pružnog prijelaza.