pandemija

Stožer ukinuo zabranu rada trgovina na blagdane i neradne dane, u Zagrebu dva novozaražena koronavirusom

15.06.2020 u 14:11

Bionic
Reading

Dvije novooboljele osobe u posljednja 24 sata, ukupno 2.254. Oba slučaja su iz Grada Zagreba

Ukupno je dosad testirano 70.254 osoba, a u posljednja 24 sata njih 144, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite na Twitteru.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske izvijestio je kako je danas donio tri odluke: Odluku o izmjeni Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske, Odluku o načinu organizacije javnog prometa za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 te Odluku o izmjeni Odluke o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

'Ovim odlukama produžen je postojeći režim prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske do 30. lipnja 2020. godine, omogućena je uspostava željezničkog i cestovnog međunarodnog javnog prometa uz pridržavanje preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te je za djelatnost trgovine ukinuta zabrana rada blagdanima i neradnim danima, što znači da je omogućeno uspostavljanje radnog vremena kao i prije proglašene epidemije bolesti COVID-19, ali i dalje uz obveznu primjenu protuepidemijskih mjera i pridržavanje svih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo', piše u priopćenju Stožera civilne zaštite.