obojica demantiraju optužbe

Dva francuska ministra istovremeno u središtu seks-skandala

13.02.2018 u 19:37

Bionic
Reading

Francuska policija ispitala je u utorak francuskog ministra za proračun, gospodarstvo i građansku upravu Geralda Darmanina zbog optužbi da je 2009. godine silovao ženu, a istovremeno u središtu skandala se našao francuski ministar za životnu sredinu Nicolas Hulot, kojeg se sumnjiči za seksualno uznemiravanje

Francuska policija je potvrdila kako je Darmanin ispitan te kako nije zadržan u pritvoru.

Pariško tužiteljstvo je, naime, prošlog mjeseca pokrenulo preliminarnu istragu nad Darmaninom, kojeg je neimenovana žena tužila zbog silovanja 2009. godine, što je on demantirao.

U središtu skandala našao se i francuski ministar za životnu sredinu Nicolas Hulot te je negirao sve optužbe za seksualno zlostavljanje.

Hulot, koji je među najpopularnijim ministrima u kabinetu premijera Edouarda Philippea, poriče bilo kakvu umiješanost u to. Premijer mu je pružio podršku, navodeći kako 'nema razloga sumnjati u njegove riječi'.

  • +6
Gerald Darmanin Izvor: Profimedia / Autor: Jacques Witt/SIPA

Prema navodima BBC-a, predstojećeg petka optužbe protiv Hulota mogle bi biti objavljene u jednom francuskom magazinu koji namjerava objaviti ispovijest 'unuke jednog poznatog političara' koja datira iz 1997. godine.

Ministar za životnu sredinu je već u nekoliko navrata priznao kako je žena podnijela prijavu protiv njega prije 10 godina te kako je čitav slučaj odbačen na policiji.

  • +7
Nicolas Hulot Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Saslušan sam na vlastitu inicijativu i istražitelji su vrlo brzo zaključili kako ništa ne ukazuje na to da bi slučaj trebalo nastaviti istraživati. Vrlo su bolne netočne i neosnovane optužbe. Moja djeca su u suzama', izjavio je Hulot opisujući situaciju kao 'noćnu moru', a glasine kao 'sramotne'.

Premijer Philippe je kazao kako ne očekuje ostavke svojih ministara.