VRIJEĐAO SUGRAĐANE

Dužnosnik Šida psovao katolički Uskrs

02.04.2013 u 16:29

Bionic
Reading

Zamjenik predsjednika srijemske općine Šid i član Demokratske stranke Srbije (DSS) Srđan Malešević na svom Facebook profilu je jednog sugrađanina nazvao ustašom, a jednoj sugrađanki psovao Uskrs, prenio je u utorak novosadski Radio 021 i neki beogradski mediji

Međutim, kako prenosi B92, Malešević je demantirao da je autor navoda koji su se pojavili na njegovoj FB stranici u kojima se na najgrublji način vrijeđaju pripadnici nacionalnih manjina u Šidu. U općini Šid priopćeno je da zamjenik predsjednika općine danas nije na poslu, ali je na njegovom FB profilu napisano da nije autor spomenutih navoda, već žrtva hakera.

'Bio sam iznenađen što je netko u moje ime napisao i sve to najoštrije osuđujem', stoji u izjavi zamjenika predsednika opštine Šid.

Vijećnici Demokratske stranke (DS) i Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Šidu izdali su zajedničko priopćenje u kojemu su ocijenili da komunikacija zamjenika predsjednika u kojoj jednog sugrađanina naziva ustašom, a jednoj sugrađanki psuje Uskrs, predstavlja sraman čin koji ponižava i vrijeđa pripadnike nacionalnih manjina.

DS i LSV zahtijevaju da Malešević podnese neopozivu ostavku i da mjerodavni o ovome pokrenu istragu, kao i da se predsjednik općine i predsjednik skupštine općine javno ispričaju zbog takvog ponašanja njihova kolege.

Nositelji vlasti u srijemskom mjestu Šid su Srpska napredna stranka i DSS, stranke Vojislava Koštunice. Oni su koncem prošle godine vlast preuzeli od koalicije okupljene oko DS-a.