RATNI SIMBOL

Dubrovnik daruje 200.000 kuna Vukovaru za obnovu Vodotornja

02.02.2016 u 12:56

Bionic
Reading

Grad Dubrovnik darovat će 200.000 kuna Vukovaru za obnovu Vodotornja, simbola hrvatskog zajedništva, dogovoreno je na susretu dubrovačkog i vukovarskog gradonačelnika Andre Vlahušića i Ivana Penave u utorak u Dubrovniku gdje Penava boravi povodom Feste Sv. Vlaha i dana grada Dubrovnika

'Vukovarski vodotoranj - simbol hrvatskog zajedništva obnovom će se učiniti dostupnim posjetiteljima, a uredit će se na način da se ne zadire u arhitektonski izgled objekta', rekao je Penava predstavljajući Vlahušiću projekt obnove Vodotornja.

Cijela obnova bi trebala stajati oko 20 milijuna kuna. Zato će Grad Vukovar pozvati sve hrvatske gradove, županije, tvrtke, kao i Predsjednicu i Vladu RH da se uključe u obnovu, a uz velike donatorske koncerte koji će se održavati u sklopu ovog projekta.

Gradonačelnik Penava zahvalio je Dubrovniku na podršci projektu, a gradonačelnik Vlahušić je rekao kako nikad nije previše pomagati te kako ga veseli živa suradnja dvaju gradova – heroja Domovinskog rata.

Osim što će Dubrovnik rebalansom proračuna osigurati 200.000 kuna za obnovu Vodotornja, Vlahušić je najavio kako će se u Gradu organizirati donatorski koncert u tu svrhu te je pozvao građane, tvrtke i ustanove da se pridruže akciji.