povijesna investicija

Dubrovčani ustrojavaju pomorsku službu; pogledajte s čime će startati u novu turističku sezonu

04.12.2018 u 14:30

Bionic
Reading

Dubrovačkim vatrogascima od iduće turističke sezone u pomoć stiže novi vatrogasni brod vrijedan četiri milijuna kuna. Troškove njegove izgradnje dijele Grad Dubrovnik i Javna ustanova Rezervat Lokrum. Riječ je o, kako navode Dubrovčani, povijesnoj investiciji Dubrovnika u bolju opremljenost interventnih službi

Novi brod u Vatrogasnu zajednicu Grada Dubrovnika trebao bi stići za pet mjeseci, uoči nove turističke sezone, obznanili su na službenim stranicama Grada Dubrovnika. Izgradnja ovoga plovila povjerena je istarskoj tvrtki Marservis. Brod je vrijedan četiri milijuna kuna, a njegovu izgradnju financiraju Grad Dubrovnik i Javna ustanova Rezervat Lokrum.

Riječ je o, kako navode Dubrovčani, povijesnoj investiciji Dubrovnika u bolju opremljenost interventnih službi.

Vatrogasni brod za brze intervencije bit će dugačak 13,5 metara, imat će dva motora i 550 konjskih snaga, a prvenstveno će se koristiti u akcijama vatrogasne postrojbe.

Dubrovnik je u svojem proračunu već osigurao dodatna sredstva za ustrojavanje pomorske službe.

'Brod će podići razinu sigurnosti, zdravstvene i zaštite od vatre. Omogućavat će transport vatrogasaca i brzu reakciju gašenja požara na Elafitima i Lokrumu, ali će se koristiti i za promptne intervencije u slučaju onečišćenja mora te u ostalim hitnim akcijama spašavanja ugroženih ljudskih života. Bit će opremljen odgovarajućom navigacijskom i komunikacijskom opremom te opremom za gašenje. Predviđen je i prostor za prijevoz unesrećenih putnika', opisali su Dubrovčani namjenu ovoga plovila.