POJAS GAZE

Dubai tvrdi da ima dokaze protiv Mosada

20.02.2010 u 16:19

Bionic
Reading

Istražitelji imaju dokaze, među kojima su i snimke telefonskih razgovora, o umiješanosti izraelskih obavještajnih službi u ubojstvo dužnosnika Hamasa u siječnju u Dubaiju, izjavio je u subotu šef policije Dubaija za jedan lokalni dnevni list

'Među novim dokazima kojima raspolaže policija Dubaija, a koji terete izraelsku tajnu službu Mosad i potvrđuju njezinu umiješanost u ubojstvo, nalaze se telefonski razgovori između krivaca koji su otkriveni', kazao je Dahi Kalfan u dnevniku Al-Bajan, vladinom organu iz Dubaija.

Mahmud al-Mabhuh, jedan od osnivača vojnog ogranka Hamasa koji kontrolira pojas Gaze, nađen je ubijen u hotelskoj sobi u Dubaiju 20. siječnja.

'Policija Dubaija raspolaže i sigurnim informacijama prema kojima su neki krivci kupili zrakoplovne karte u drugim zemljama uz pomoć kreditnih kartica s istim identitetima koje su otkrile' vlasti emirata, dodaje general Kalfan.

'Krivci su koristili iste putovnice u više od jedne zemlje', nastavlja on, ponavljajući da je 'Mosad 99 posto umiješan' u ubojstvo dužnosnika Hamasa.