NATJEČAJ DUUDI-JA

Državni čuvar imovine zapošljava novih 47 činovnika

13.02.2014 u 15:29

Bionic
Reading

I dok se u Vladi smišlja kome i koliko rezati u novom rebalansu, u Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) pokrenut je novi val zapošljavanja. Raspisali su natječaj za zapošljavanje 47 činovnika, koji će biti primljeni u stalni radni odnos. U DUUDI-ju objašnjavaju kako zapravo popunjavaju kadrove slabije nego je planirano

Nakon što je prošle godine ugašen AUDIO, njegovi poslovi raspodijeljeni su između DUUDI-ja i CERP-a. Proces restrukturiranja je završen, a nedavno je na web stranicama DUUDI-ja, kojim upravlja Mladen Pejnović, objavljen natječaj za zapošljavanje čak 47 državnih činovnika. Glavnom tajništvu nedostaje sedam djelatnika (tri stručna savjetnika, dva voditelja odjela, jedan voditelj službe i jedan stručni referent), Sektoru za strategiju, plan, analizu, koordinaciju i harmonizaciju kriterija, registar državne imovine, objavu odluka i nadzor nad upravljanjem i raspolaganjem državnom imovinom treba 14 djelatnika (jedan načelnik sektora, dva voditelja službe, osam stručnih savjetnika, dva informatička savjetnika i jedan voditelj odjela), Sektoru za korporativno upravljanje trgovačkim društvima od strateškog interesa za RH osam djelatnika (jedan načelnik sektora, voditelja voditelja i pet viših savjetnika) i Sektoru za upravljanje nekretninama, za oduzetu imovinu, imovinsko-pravne odnose s jedinicama lokalne samouprave i bivše vojne nekretnine nedostaje 18 djelatnika - stručnih savjetnika.

Trenutno zapošljavaju 63 službenika i predstojnika Ureda, Mladena Pejnovića, koji je državni dužnosnik.

'Uredbom o unutarnjem ustrojstvu Ureda je predviđeno da Ured ima 115 zaposlenika, u ovom trenutku ih ima 63. Čak i ako se popune sva mjesta predviđena natječajem, broj zaposlenika će biti 110, što je opet manje od predviđenog broja zaposlenika. Potreba za zaposlenicima se pojavila jer Ured dvije godine nije zapošljavao nove djelatnike (šest službenika, iako je bilo predviđeno 90), a krenulo se u novo zapošljavanje nakon što je završen proces restrukturiranja', objasnila je raspisivanje natječaja Ivana Ivanković, glasnogovornica DUUDI-ja.

Ističe da se preustrojavanjem sustava započetim ukidanjem Agencije od zaposlenih 250 osoba u cijelom sustavu upravljanja državnom imovinom ta brojka smanjila na 162 (110 DUUDI + 52 CERP). Prije mjesec dana, DUUDI je objavio registar imovine na koji se čekalo 23 godine. Ipak, imovina u vlasništvu države još nije procijenjena, jer im je to bilo preskupo.