NACIONALNI HEROJ U BiH

Druže Ćiro, mi ti se kunemo

11.10.2009 u 13:46

Bionic
Reading

Miroslava Blaževića i njegove nogometaše mediji u Bosni i Hercegovini proglasili su nacionalnim herojima nakon što je nogometna vrsta te zemlje u okviru kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo 2010. u subotu svladala najbolje nogometaše Estonije u Tallinnu (2:0)

Dnevni avaz u nedjelju ovu pobjedu naziva povijesnom, a Oslobođenje ističe da je riječ o velikom uspjehu koji je makar na trenutak zasjenio sve probleme koji opterećuju BiH.

Uz izvješća o slavlju na ulicama brojnih gradova u BiH nakon pobjede nad Estonijom koja je osigurala drugo mjesto u kvalifikacijskoj skupini i ulazak u doigravanje za konačni plasman u Južnu Afriku mediji prenose i Ćirine optimistične izjave.

'BiH je jedna od najboljih reprezentacija na svijetu', ustvrdio je Blažević pred novinarima iz BiH nakon utakmice u Tallinnu ističući kako mu je stoga potpuno svejedno tko će biti protivnik u doigravanju.

Avaz prenosi da su izvjestitelji medija iz BiH koji su pratili utakmicu u Tallinu, neposredno nakon toga Ćiri spjevali i pjesmu, poput one Zdravka Čolića o pokojnom jugoslavenskom maršalu Titu.

'Godine su prošle pune bruka, gubilo se gdje god se krenulo, a sad s pjesmom umjesto jauka, u Južnu Afriku mi idemo. Druže Ćiro, mi ti se kunemo, glase stihovi preinačeni u čast novog idola BiH.