PLATIT ĆE KAZNU

Drmić dobio natrag automobil pa se parkirao u pješačkoj zoni

24.11.2012 u 15:46

Bionic
Reading

Saborski zastupnik HDSSB-a Ivan Drmić izvijestio je danas medije da mu je po nalogu Interpola vraćen osobni automobil "audi", koji mu je nedavno oduzet u Bosni i Hercegovini zbog sumnje da je riječ o ukradenom vozilu

Na konferenciji za novinare na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića, na koji se dovezao tim vraćenim audijem, Drmić je kazao kako je očito da automobil nije ukraden i ponovio da ga je prije nekoliko mjeseci legalno i pošteno kupio za 18.500 eura i tako postao četvrti vlasnik toga vozila u Hrvatskoj.

Policija u BiH me je 6. studenog izvijestila da s tim vozilom nešto nije u redu i da je za njim raspisana tjeralica, a jučer sam dobio usmeni poziv da se vratim po njega jer je ipak sve u redu i Interpol je dao nalog da se automobil vrati vlasniku, rekao je Drmić.

Dodao je kako mu nije jasno zbog čega mu je automobil bio oduzet budući da je u Hrvatskoj promijenio četiri vlasnika i svaki put bio uredno registriran, a čak i kada je bio oduzet, iz Ministarstva unutarnjih poslova su tvrdili da je s tim vozilom sve u redu.

Na novinarski upit kakav to primjer kao saborski zastupnik daje građanima došašvši automobilom došao na Trg koji je pješačka zona, Drmić je kazao kako je svjestan da je napravio prekršaj te da je svoj dolazak najavio policiji i da će platiti kaznu.

Ustvrdio je kako je 'bio isprovociran ponašanjem policije i pojedinih medija' te da je spreman snositi financijske sankcije koje zakon nalaže, jer je, rekao je, 'Hrvatska uređena država u kojoj zakoni, skoro za sve, vrijede jednako'.