STRAHOTA NA ZADARSKOM PODRUČJU

Vatrogasci zarobljeni u vozilu, spas našli na krovu; bujica kod Ražanca odnijela cestu

11.09.2017 u 19:08

Bionic
Reading

Nakon iscrpljujuće sezone požara koji su cijelog ljeta pustošili po Dalmaciji, vatrogasci su danas imali pune ruke posla, ovog puta s vodom. Intervencije nisu bile nimalo bezazlene što dokazuje snimka koja pokazuje vatrogasno vozilo zarobljeno u vodi u Ninu kod Zadra. Sličan prizor i u Bibinju. Kod Ražanca bujica je odnijela cestu

Vatrogasci su se spasili popevši se na krov vozila koje je zapelo na prometnici koja se u čas pretvorila u jezero. Snimka je objavljena na na Facebook stranici 'Vatrogasci – oni su naši heroji'. Slično se dogodilo i njihovim kolegama kod Bibinja.

Na zadarsko područje tijekom dana upućeni su vatrogasci iz Splita, Trogira i Kaštela.

O silini vodene bujice na zadarskom području najbolje svjedoči slika prometnice kod Ražanca.

  • +27
Prizori iz poplavljenog Zadra Izvor: Cropix / Autor: Jure Miskovic / CROPIX

Kiša je izbila asfalt i promet je blokiran. Mile Fabijan iz Županijskih cesta kaže nam kako nemaju konačnu procjenu štete pa o tome kada će se cesta vratiti u prvotno stanje ne mogu govoriti, ali obećaje kako će sigurnost putovanja na ovom i drugim nastradalim područjima biti osigurana.

  • +4
Bujica kod Ražanca Izvor: Cropix / Autor: Jure Miskovic / CROPIX

'Još gore stanje od ovog između Poljica Briga i Mazija kuća je kod Poličnika, Debeljaka, Sukošana… Jednostavno, kiša je toliko jaka da je digla asfalt. Naša je ekipa na terenu, do noći ćemo fizički zapriječiti put prema oštećenim cestama, kako se ništa loše ne bi dogodilo. Čovjek može i predvidjeti prometnu signalizaciju, tako da idemo na blokadu kamionima i slično. O šteti i sanaciji ćemo više znati sutra, kaže Fabijan za portal Antena Zadar.

Ako ste propustili: Ove fotografije najbolje prikazuju razmjere vodene katastrofe

                             Vodeni užas u Zadru: Amfibijska vozila stižu u pomoć građanima zarobljenim u kućama

                              Predsjednicu poplavljeni Zadar podsjeća na rodni kraj