ODUSTAO OD NAUMA

Drama u Splitu: Branitelj se zalio benzinom i prijetio da će se zapaliti

13.06.2017 u 12:37

Bionic
Reading

Oko pola sata u utorak ujutro je u Splitu trajala krizna situacija kada se bivši hrvatski branitelj ispred zgrade stare općine u samom središtu grada polio benzinom i s upaljačem u ruci prijetio da će se zapaliti, jer "više ne može tako", no nakon razgovora s predstojnikom županijskog Ureda državne uprave Veljanom Radojkovićem odustao je od tog nauma

Splitska policija potvrdila je da je oko 9.30 sati dobila dojavu kako u Vukovarskoj ulici 53-godišnjak prijeti da će se zapaliti.

Ubrzo su na mjesto događaja stigle sve raspoložive službe, od policije, preko Hitne pomoći  do vatrogasaca.

No, uzrujanom branitelju pomogao je splitski SDP-ovac Veljan Radojković, koji je s njim razgovarao i poručio mu da, ako zapali sebe, neka zapali i njega, nakon čega ga je umirovljeni branitelj benzinom polio po nogama.

U Splitu branitelj prijetio da će se zapaliti Izvor: Cropix / Autor: Duje Klarić

Radojković je medijima izjavio kako je nakon toga tog 53-godišnjaka uveo u zgradu gdje su popili kavu, a tom mu je prilikom predao upaljač kojim je prijetio da će se zapaliti.

U međuvremenu je stigla Hitna pomoć, čiji su mu liječnici dali lijekove za smirenje, pa se cijela situacija primirila. U splitskoj policiji kažu da je krizna situacija završila oko 10 sati, kada je umirovljeni branitelj, nakon što su ga liječnici pregledali, "odveden u službene prostorije na razgovor".

 Još nisu poznati motivi koji su ga nagnali na prijetnju suicidom.