UZDRMANO JEDINSTVO

Dragovan splitskom SDP-u: Moramo se držati skupa!

09.11.2013 u 13:55

Bionic
Reading

Moramo zajednički čuvati SDP i držati se skupa, poručio je danas glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan splitskim članovima stranke koji su se okupili na izbornoj konvenciji Gradske organizacije stranke na kojoj će se izabrati novo vodstvo splitskog SDP-a

Na početku konvencije odaslane su poruke o nužnosti jedinstva u stranci za parlamentarne izbore 2015. godine, a Igor Dragovan je istaknuo: 'Potrebno je da zajednički čuvamo SDP i da se držimo skupa, te da budemo ponovno prijatelji i da se međusobno podupiremo'.

Naglasio je kako bez zajedništva i jedinstva unutar SDP-a ne bi bilo niti pobjede Ive Baldasara na ovogodišnjim lokalnim izborima na kojima je izabran za splitskog gradonačelnika.

Član SDP-ova Predsjedništva i potpredsjednik Vlade Branko Grčić je Baldasarovu pobjedu na lokalnim izborima označio kao najveći SDP-ov uspjeh otkad ta stranka djeluje u Splitu. 'Cilj nam je zadržati taj mandat, ali i dati doprinos ponovnoj pobjedi na državnoj razini', rekao je Grčić.

Splitskim SDP-ovcima se obratila i potpredsjednca stranke i Vlade Milanka Opačić, također istaknuvši važnost zajedništva i jedinstva u SDP-u, ali i suradnje s koalicijskim partnerima.

'Dobili smo 2000. godine priliku da napravimo nešto u državi, zatekli smo loše stanje i nažalost nakon toga mandat smo morali prepustiti onima koji su zemlju sustavno dvadesetak godina pljačkali. Ovaj puta im to nećemo dopustiti, ovaj puta puno radimo i treba nam još jedan mandat da sve završimo i da bismo zemlju izvukli iz krize', poručila je.

Opačić je ocijenila kako će Hrvatska za godinu ili dvije početi izlaziti iz krize, a već se, navela je, vide prvi znakovi oporavka. 'Svaki dan prebrojavamo svaku lipu i kunu u našem proračunu', kazala je.

Ranko Ostojić, potpredsjednik Vlade i član SDP-ova Predsjedništva, splitsko je članstvo pozvao da 'zajedno gradimo veliki SDP', a Arsen Bauk, član Predsjedništva i ministar uprave te predsjednik splitsko-dalmatinskog SDP-a, naglasio je da je pred SDP-om veliki posao želi li zadržati mandat splitskog grdaonačelnika te preuzeti vodstvo na županijskoj razini.

Predsjednik splitskog HNS-a Goran Kovačević naglasio je kako su HNS i SDP partnerske stranke sličnih svjetonazora i programa te da je suradnja tih dviju stranaka u Splitu korektna od uspostave parlamentarne demokracije. 'Do sada smo bili dosljedni u provovođenju naših politika i koalicija, to je zalog da će i nova rukovodstva slijediti ono što su prije nas generacije SDP-ovaca i HNS-ovaca u Splitu i do sada gradile, a to je odnos uzajamnog povjerenja i poštovanja koji je izgrađen u posljednja dva desetljeća', poručio je Kovačević.

Izbornoj konvenciji splitskog SDP-a nazoči 263 od 314 pozvanih izaslanika. Na nedavnm izborima za predsjednika splitskog SDP pobijedio je gradonačelnik Ivo Baldasar, a na današnjoj će se konvenciji izabrati potpredsjednik, te novo Predsjedništvo i članovi splitske gradske organizacije.