BERNARDIĆ UOČI SKUPŠTINE

'Drage su mi žirafe, ali su mi ljudi draži'

16.12.2014 u 16:20

Bionic
Reading

Davor Bernardić, šef zagrebačkog SDP i predsjednik Odbora za kontrolu Gradske skupštine govorio je na današnjoj sjednici o rebalansu proračuna i prijedlogu proračuna za iduću godinu. Konstatirao je da se 'rebalansom prikazuje ono što će se dodatno potrošiti, ali se ne prikazuje ono što će se odnosno što se neće dodatno uprihoditi'

Tu tvrdnju potkrijepio je činjenicom da je u izvršenju proračuna za ovu godinu komunalni doprinos pao za 20 posto, a izvršenje planiranog povlačenja sredstava iz fondova EU je na simboličnih 5 posto od planiranog.

Aludirajući na jedan od rijetkih projekata koji je uspio povući sredstva u Zagrebu, istaknuo je da mu je “drago što će žirafe iz Zoološkog vrta osjetiti benefite zbog povlačenja europskih sredstava, ali izražavam žaljenje što ljudi, djeca, umirovljenici, osobe s invaliditetom ne osjećaju bolje uvjete života povlačenjem tih sredstava”.

Osvrnuo se i na očitovanje zamjenice gradonačelnika na 33 inicijative i prijedloga Kluba zastupnika SDP-a za razvojan, socijalan i pravedan proračun za 2015. godinu. “Konsterniran sam” započeo je Bernardić i nastavio “očitovanje na 33 konkretne mjere došlo je u tri rečenice.

S obzirom na to da na dokumentu nema njenog potpisa zabrinut sam da joj je netko podmetnuo odgovore jer to nije njen stil.” Dodao je da zaista vjeruje da bi ona konkretnije odgovorila na prijedlog zaustavljanja ukidanja prijevoza za sirotinju, stipendije za osobe s invaliditetom i efikasnije korištenju sredstava iz fondova EU.