quadovi i masaža

Dosjetili se prvi u Hrvatskoj; evo što sve čeka putnike u kolonama na Istarskom ipsilonu

12.08.2019 u 13:38

Bionic
Reading

Vozači i putnici u kolonama na Istarskom ipsilonu mogu odahnuti. Volonteri Crvenog križa tamo ih, prvi puta u Hrvatskoj, obilaze quadovima, posebno opremljenim četverociklima. Istovremeno one koji dolaze u Hrvatsku preko Istre, čeka Relax zona s fizioterapeutima

Istarskim ipsilonom prvi puta u Hrvatskoj volonteri Crvenog križa vozače i putnike u višekilometarskim kolonama obilaze quadovima, posebno opremljenim četverociklima.

Punkt Crvenog križa, na kojem su uz vozača quada još tri stručno osposobljena volontera, nalazi se na odmorištu Buje u blizini graničnog prijelaza sa Slovenijom, piše Glas Istre. Tu su postavljena i dva rashlađena šatora s ambulantnim ležajevima, na kojima im se može pružiti posebna pomoć i njega sve do dolaska hitne pomoći. Na raspolaganju je širok spektar medicinske opreme, od zavoja do defibrilatora za reanimaciju srca, ali i osvježavajući napitci poput vode, izotoničnih pića, medicinskog napitka Rehidromix, ali i antibakterijske vlažne maramice, osvježavajući sprejevi za lice, kao i slatki bomboni za podizanje šećera u krvi.

'U suradnji s Crvenim križem pronašli smo najadekvatnije mjere koje su se za sada pokazale kao jako dobra preventiva za sigurnost prometa i zdravlje korisnika. To nisu jedine akcije. Za goste u dolasku pripremili smo, kao dobrodošlicu, Relax zonu gdje se mogu zaustaviti i odmoriti', rekao je za Glas Istre David Stankić, šef sigurnosti prometa koncesionara Bina-Istre.

Relax zona je, pak smještena na odmorištu Mirna, gdje se nalaze i fizioterapeuti koji gostima, posebice vozačima pružaju kratke opuštajuće masaže.