UVRIJEDIO HSLS

Dorica Nikolić: 'Nadam se Đakićevoj isprici'

18.07.2010 u 11:06

Bionic
Reading

Ovakvo ponašanje smatram pritiskom na članove HSLS-a u Virovitičko-podravskoj županiji, a podsjetilo me i na neka vremena kada je Centralni komitet davao odobrenja kako će tko i što učiniti, rekla je Nikolić

Na demonstrativno kidanje koalicijskog sporazuma između HSLS-a i HDZ-a Virovitičko-podravske županije kada je, podsjetimo, Josip Đakić, HDZ-ov saborski zastupnik i predsjednik županijskog HDZ-a u Virovitici pred novinarima poderao sporazum, nakon županijskog vijeća HSLS-a reagirala je Dorica Nikolić, bivša državna tajnica u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi.

U izjavi za tportal navodi da poštuje Đakića, ali ju je neugodno iznenadila njegova reakcija i takav demonstrativni istup. 'U programskom smislu na županijskoj razini HSLS ničim nije prouzročio štetu HDZ-u, svom koalicijskom partneru, a nije ni kriv za postupke u vrhu stranke. Zacrtani programi se trebaju ostvariti. Poručujem gospodinu Đakiću da se sporazum na ovakav način ne može poništiti, moguće je samo poderati papir. Ovakvo ponašanje smatram pritiskom na članove HSLS-a u Virovitičko-podravskoj županiji, a podsjetilo me i na neka vremena kada je Centralni komitet davao odobrenja kako će tko i što učiniti', rekla je Nikolić.

Upozorila je da HSLS, u skladu sa svojom programskom orijentacijom, na lokalnim razinama u cijeloj Hrvatskoj ulazi u različite koalicije i da mu različitost političkih orijentacija nije prepreka.

'Želi li HDZ, kao što to stalno tvrdi, stvarno biti proeuropska stranka koja poštuje načela demokracije, na ovakvo ponašanje neće gledati blagonaklono. Svima nam se dogodi 'žuta minuta', pa tako na nju ima pravo i gospodin Đakić. Međutim, nakon 'žute minute' treba uslijediti isprika. Nadam se da će gospodin Đakić uskoro to i učiniti. Osim toga, on je na čelu vodeće stranke u županiji i zemlji, ali sigurna sam da se ima i onih ljudi u toj stranci koji se nipošto ne slažu s onim što je učinio', naglasila je Nikolić.