MINISTARSTVO BRANITELJA

DORH istražuje putne naloge iz doba Freda Matića?

13.02.2017 u 21:53

Bionic
Reading

Državno odvjetništvo u ponedjeljak je započelo izvide zbog nepravilnih putnih naloga u Ministarstvu branitelja, iz vremena u kojem je ministar bio Predrag Matić

Za mene je to prvi glas i prva vijest, dapače, volio bih da to pogledaju - nisam nikad učinio ništa protuzakonito. Gledajte, ako branitelji prosvjednici meni nisu uspjeli pronaći ništa, ni lažnu invalidnost, ni deset vikendica, ni lažni branitelj, onda slobodno i ovo, rekao je Matić za RTL.

Ministarstvo branitelja na službena je putovanja potrošilo oko 960.000 kuna, a Državna revizija uočila je nepotpunu evidenciju, poput nenavedene svrhe, javlja RTL. Isplaćivani su navodno veći predujmovi uoči putovanja nego što je bilo potrebno, a putnici su se u računovodstvu razduživali danima nakon propisanog roka od sedam dana nakon putovanja. Revizija je proslijedila nalaz DORH-u, ali bez upozorenja da bi se moglo raditi o kaznenom djelu.

'Uz nepravilnosti koje smo utvrdili u 2015. nismo dostavljali dodatnu dokumentaciju, jer te nepravilnosti nisu imale osnovanu sumnju na obilježja kaznenog djela', rekla je Biserka Čoh Mikulec,pomoćnica glavnog državnog revizora, i dodala kako DORH do danas nije tražio nikakvu dodatnu dokumentaciju vezanu za to izvješće, javlja RTL.