MATIĆ NAJAVIO

'Poništit ću sporazum po kojem Glogoški koristi kuću'

28.03.2015 u 18:46

Bionic
Reading

Ministar branitelja Predrag Matić komentirao je medijske napise o tome da vođa braniteljskih prosvjeda u Savskoj, Đuro Glogoški, odlazi na spavanje u državnu kuću u Zaprešiću u kojoj inače odsjedaju samo najteži ratni vojni invalidi kada dolaze u Zagreb radi liječenja

Predviđeno je da branitelji u njoj borave svega nekoliko dana koliko trebaju za liječnike, a ne trajno, kako to sad čini Glogoški, javlja N1 televizija.

"Prema informacijama u posljednjih pet mjeseci izgleda da je Đuro Glogoški koristio kuću koju bi ratni invalidi trebali koristiti samo za liječenje i u kratkom vremenskom razdoblju.

Za tu informaciju znam od neki dan kada su me na kolegiju izvijestili. Dečki su to primijetili kada su išli kositi travu, a tamo zna biti i dosta bučno prema prijavama susjeda.

Saznao sam za postojanje sporazuma iz 2007. godine prema kojem tu kuću koriste samočlanovi udruge koji vodi Glogoški, a ne i svi ostali invalidi kojih ima jako puno.

Idući tjedan ću poništiti taj sporazum i i napisati novi pravilnik po kojem će tu kuću koristiti svi invalidi, a mislim da ću to proširiti i na neke ljude poput gospodina Cvetkovića o kojem se također pisalo", rekao je Matić koji je komentirao i današnji pokušaj samospaljivanja u šatoru u Savskoj.

Matić kaže da nije isključeno da branitelji na taj način samo žele skrenuti pozornost s pravog problema.