PRISLUŠKIVANJE POLITIČARA

DORH istražuje curenje informacija iz saborskog odbora

11.07.2014 u 15:20

Bionic
Reading

Nakon što je u javnost dospjela informacija da su u sklopu nadzora predstavke Slavka Linića neki članovi Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost zatražili i provjeru nekih drugih brojeva, reagirao je i DORH

Povodom objava u sredstvima javnog priopćavanja zbog mogućeg curenja informacija, a vezano uz postupanje članova Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora u vezi navoda Slavka Linića, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je poduzelo radnje sukladno odredbama Zakona o kaznenom postupku', izvijestili su iz zagrebačkog županijskog državnog odvjetništva.

Podsjetimo, saborski je Odbor za unutarnju politiku donio čak tri zaključka vezano uz slučaj Slavka Linića, no pravu lavinu pokrenula je nadopuna zaključka koju je predložio SDP-ov Igor Rađenović.

On je tražio da se zabilježi da su 'u sklopu nadzora OTC-a osim provjere telefonskog broja Slavka Linića, pojedini članovi Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost tijekom nadzora tražili i provjeru još nekoliko telefonskih brojeva'. Nakon što je ta informacija dospjela u javnost, otvorila su se pitanja jesu li članovi odbora time prekoračili svoje ovlasti i eventualno napravili nešto protuzakonito.

Prema neslužbenim informacijama, tijekom nadzora u slučaju Linić HDZ-ovi članovi Odbora Miroslav Tuđman i Tomislav Čuljak zatražili su da se provjere njihovi brojevi, ali i brojevi Milana Bandića i Milijana Brkića.

Jučer Tuđman nije htio potvrditi ni demantirati da su to napravili, ali je načelno rekao da članovi saborskog odbora mogu zatražiti provjeru bilo kojeg broja. Njegov stranački kolega Gordan Jandroković također je rekao da teoretski članovi to mogu zatražiti i da neće napraviti ništa nezakonito. Do nezakonitosti je došlo, kaže Jandroković, zato što su te informacije i imena ljudi iscurili u javnost.