'ZABUNA ILI ZLOČESTA PODVALA'

DORH će ispitati Dragana Primorca zbog kupnje službenog vozila

27.09.2011 u 09:27

Bionic
Reading

Bivši HDZ-ov ministar znanosti Dragan Primorac bit će kao osumnjičenik saslušan u DORH-u zbog kupnje službenog automobila unatoč uredbi Vlade o zabrani, piše Jutarnji list, pozivajući se na neslužbene izvore

DORH je protiv Primorca pokrenuo istragu zbog osnovane sumnje da je u proljeće 2008. godine, dok je obnašao ministarsku dužnost, ravnatelju Zavoda za norme, koji je tada bio pri Ministarstvu obrazovanja, odobrio da novcem iz budžeta Ministarstva kupi luksuzno terensko vozilo Volkswagen Tuareg.

Premda je formalni naručitelj bio Zavod, njime se zapravo koristilo tadašnje Ministarstvo, u čije imovinske knjige i garaže automobil nikada nije bio zaveden, niti parkiran, doznao je Jutarnji list iz izvora bliskih toj instituciji, o čemu i piše u svojem tiskanom izdanju od utorka, 27. rujna.

Primorac je tom dnevnom listu kazao da će se odazvati DORH-u, ali tvrdi da je riječ o zabuni ili zlonamjernoj podvali jer nije riječ o istom automobilu. On, naime, vozi Tuareg, ali ne crni, nego sivi koji je ionako već dvije i pol godine u vlasništvu kompanije u kojoj radi, kaže Primorac.