AKO UĐE U SABOR

Don Grubišić bi se odrekao zastupničke plaće

22.11.2011 u 14:44

Bionic
Reading

Ivan Grubišić, nositelj Neovisne liste 'za sretniju budućnost Hrvatske' i prvi na listi u X. izbornoj jedinici, rekao je danas da nudi građansku alternativu i zauzeo se za demokratske smjene i korjenite promjene u vođenju Hrvatske.

Pozvao je birače da prepoznaju njihove ideje i stajališta, da iziđu na izbore i odluče hoće li državu voditi sadašnje garniture ili mladi i sposobni ljudi. Ni lijeva ni desna opcija ne mogu donijeti boljitak i njihovim bi ponovnim izborom stanje u Hrvatskoj bilo još lošije, rekao je Grubišić na konferenciji za novinare.

Također se zauzeo za ukidanje povlaštenih mirovina te da se novac poreznih obveznika transparentnije i svrhovitije ulaže u otvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanje.

Grubišić je najavio da će biti narodni zastupnik u Hrvatskom saboru i da se odriče zastupničke plaće te da će uza svoju mirovinu od 3000 kuna zadržati samo pravo na dnevnice i putne troškove.

Pravnik Neven Alujević Grgas, prvi kandidat u I. izbornoj jedinici, istaknuo je da će se zauzimati za vladavinu prava, borbu protiv korupcije, kažnjavanje ratnih profitera te debirokratizaciju Hrvatske radi privlačenja stranog kapitala.

Umirovljeni brigadir Zvonimir Mahečić, prvi na listi u II. izbornoj jedinici, zauzeo se za vraćanje čovjeka kao pojedinca u središte donošenja odluka te da se svi hrvatski resursi stave u funkciju boljeg sutra. Podupro je ulazak Hrvatske u Europsku uniju, ali i upozorio da gospodarstvo još nije dovoljno spremno za konkurenciju iz EU-a, pa prijeti nov val otpuštanja zbog nekonkurentnosti.

Novinar Zvonko Horvat, prvi na listi u IV. izbornoj jedinici, zauzeo se boljitak Slavonije za koju je, kako je rekao, do sada učinjeno nedovoljno.

Jasminka Plevnik, prva na listi u VII. izbornoj jedinici, kao stručnjakinja za vanjsku politiku želi i nastojat će da se hrvatska vanjska politika stavi u funkciju zaštite hrvatskih interesa i ostvarenja napretka i boljitka zemlje.

Umirovljeni sudac Tonči Majica, prvi na listi u VI. izbornoj jedinici, zauzeo se za nastavak reforme pravosuđa jer, kako je rekao, u Hrvatskoj treba zaživjeti vladavina prava, odnosno da se ono primjenjuje jednako na sve građane.

Novinar Drago Pilsel, prvi na listi u VIII. izbornoj jedinici, upozorio je da dvije trećine stanovništa živi na minimumu životnog standarda ili ispod standarda kako ga računaju sindikati, ili su im ugrožena ljudska prava. Zauzeo se za decentralizaciju države i smanjenje broja zastupnika u Hrvatskom saboru i državnoj upravi.