održan sastanak

Domovinski pokret i HSP-a dogovaraju suradnju i zajednički nastup na izborima

08.06.2023 u 13:16

Bionic
Reading

Iz Domovinskog pokreta (DP) izvijestili su u četvrtak kako su s Hrvatskom strankom prava (HSP) započeli pregovore o dugoročnoj budućoj političkoj suradnji i zajedničkom nastupu na europskim, parlamentarnim, predsjedničkim, a potom i lokalnim izborima

''Suradnja između DP-a i HSP-a bazirat će se na domovinskoj, suverenističkoj priči gdje DP kao parlamentarna stranka koja promišlja hrvatski, domovinski i suverenistički, u HSP-u, kao nasljednicima političkog nauka dr. Ante Starčevića, definitivno može pronaći sebi kompatibilne ljude u svjetonazorskom smislu", poručio je u priopćenju predsjednik DP-a Ivan Penava, nakon sinoćnjeg sastanka dviju stranaka.

Dodao je i kako svakako vide i "svoju perspektivu u jačanju HSP-a kao i svih ostalih sličnih stranaka u kojima vide moguće buduće partnere koji njeguju i u sebi nose ljubav prema samostalnoj, suverenoj, neovisnoj i snažnoj Hrvatskoj".

Predsjednik HSP-a Nikica Augustinović istaknuo je zadovoljstvo početkom razgovora i najavom dugoročne suradnje s DP-om naglašavajući kako 'biračko tijelo vapi za okupljanjem, dogovorom te zajedničkim izlaskom na izbore desnih i domoljubnih stranaka'.