PUPOVAC SE POŽALIO SABORU

'Domljan je na HTV-u širio govor mržnje'

30.06.2010 u 10:56

Bionic
Reading

Saborski zastupnici su nakon jednotjedne stanke pomalo neuobičajeno započeli još jedan radni dan. Naime, na samom početku SDSS-ovac Milorad Pupovac za saborskom je govornicom kritizirao nedavni nastup bivšeg predsjednika Sabora Žarka Domljana, čiji je riječi na HTV-u okarakterizirao kao govor mržnje

SDSS su, kako je jutros rekao Pupovac, duboko zabrinule i potresle izjave prvog predsjednika Sabora Žarka Domljana koje je izrekao u emisijama HTV-a, čiji je osnivač Sabor.

'On, naime, u svom iskazu sugerira da je obitelj Mihajla Zeca bila s pravom likvidirana. On, naime, sugerira da je Milan Škorić, koji je ovdje bio šef restorana početkom 90-ih, zbog toga što je naručivao meso iz mesnice Mihajla Zeca i zbog toga koje je bio nacionalnosti, a bio je srpske, da je s pravom bio otpušten s posla. Je li moguće, kolegice i kolege, da to možemo danas govoriti i da to možemo danas čuti', rekao je Pupovac koji je Domljanove izjave okarakterizirao kao govor mržnje.

Naime, u emisijama HTV-a Domljan je rekao da je Škorić nabavljao meso iz mesnice Mihajla Zeca koja je bila poznato okupljalište kosovaca i udbaša te je stoga prijetila opasnost da će otrovati zastupnike.

Potporu Pupovčevom izlaganju dala je i HNS-ovka Vesna Pusić, no iz redova HDZ-a stigle su drugačije ocjene.

'To što je rekao gospodin Domljan na televiziji, to nije za raspravu na ovom Saboru. Gospodin Domljan nije ni član ovog Sabora, niti viši niti niži član HDZ-a, on je građanin. Građanin ima pravo u medijima reći što želi, o tom se ne raspravlja u Saboru, nego na drugim nadležnim tijelima', rekao je HDZ-ovac Andrija Hebrang, optuživši Pupovca za zloupotrebljavanje saborske govornice.

Raspravu je u završnici prekinuo saborski šef Luka Bebić poručivši Pupovcu da prema saborskom poslovniku predloži točku dnevnog reda pa će se onda i raspravljati o tome.