POLICIJA UPOZORAVA

Domišljati lopovi predstavljaju se kao poštari te nazivaju žrtve da hitno dođu u poslovnicu, a onda im opljačkaju kuću

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 28.05.2020 12:36
  • Objavljeno 28.05.2020 u 10:25
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su proteklog tjedna nekoliko dojava građana o provalama u obiteljske kuće u Varaždinu i bližoj okolici, počinjene na isti način

Policija javlja da je jučer, 27. svibnja od 10 do 10.30 sati u Trnovcu, nepoznati počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 67-godišnjakinje i otuđio novac te zlatni i srebrni nakit. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su tijekom proteklog tjedna nekoliko dojava građana o provalama u obiteljske kuće u Varaždinu i bližoj okolici, počinjene na isti način. Naime, provedenim policijskim izvidima te obavljenim obavijesnim razgovorima, utvrđeno je da su počinitelji prije samog počinjenja kaznenog djela, telefonom kontaktirali oštećene, predstavivši se kao djelatnici pošte te tražili od istih da u što kraćem mogućem vremenu, preuzmu paket u njima najbližem poštanskom uredu. Kad su oštećeni otišli u poštanski ured, počinitelji su u tom vremenu provalili u kuću i otuđili novac i vrijedne predmete.

Policija apelira na građane da ne nasjedaju na ovakve i slične prijevarne izlike te da ukoliko zaprime takve telefonske pozive, o istome žurno obavijeste policiju na broj 192.