SPLITSKA RIVA

Domine protiv nasilja nad ženama

  • Autor: Leo Nikolić
  • Zadnja izmjena 14.02.2013 18:33
  • Objavljeno 14.02.2013 u 17:42
Domine, Split, Riva

Domine, Split, Riva

Izvor: tportal.hr / Autor: Leo Nikolić

Članice udruge Domine su se danas na splitskoj Rivi pridružile globalnoj aktivističkoj kampanji s ciljem sprečavanja nasilja nad ženama. Akcija pod nazivom 'Milijarda ustaje' globalni je prosvjed i poziv ženama da plešući odbiju pristati na status quo sve dok silovanje i kultura nasilja ne nestanu

Na Rivi su se okupile aktivistice, ali i građanke Splita kao podrška inicijativi koja je imala odjeka i u drugim hrvatskim gradovima. Naravno, akciji su se pridružili i građani Splita, a među muškom populacijom smo zapazili i jednog od kandidata za gradonačelnika Splita, Ivu Baldasara iz SDP-a, koji nam je izjavio da je i on došao dati podršku akciji naših sugrađanki.

U pitanju je djelo solidarnosti kojim se želi demonstrirati zajedništvo ženske borbe, ali i moć njihove brojnosti. U pozivu organizatorica splitskog dijela akcije, udruge Domine, ističu se da danas milijarda ustaje i to je poziv milijunima zlostavljanih žena, muškarcima koji ih vole, ženama koje su bile pretučene, silovane, ekonomski obezvrijeđene i prodane, kao i svima koji znaju da uništavanje žena vodi kraju čovječanstva, da izađu iz svojih domova, izađu na ulice i trgove, pozovu svoje prijatelje, protestiraju i plešu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!