upozorenje policija

[KARTA] Zbog utrke relija od četvrtka povremeni prekidi prometa u Zagrebu i trima županijama, pogledajte koje ceste treba izbjegavati

20.04.2021 u 15:48

Bionic
Reading

Zbog utrke Svjetskog prvenstva u reliju (WRC) od 22. do 25. travnja povremeno će se prekidati promet na području triju županija i grada Zagreba, izvijestilo je u utorak Ravnateljstvo policije.

Policija je precizirala da će povremeno prekidati promet za ostale sudionike na lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije te grada Zagreba.

Zagrebačka policija već je obavijestila da je u četvrtak, 22. travnja 2021. godine od 12 do 24 sata za potrebe ceremonijalnog starta planirano je zatvaranje prometa zapadnog kolnika Ulice Hrvatske bratske zajednice u Zagrebu (prostor ispred zgrade NSK). Obilazni pravci su:

  • Ulica Grada Vukovara- Savska - Savski most- Rotor- Avenija Dubrovnik- Most – Most Mladosti- Držićeva- Ulica Grada Vukovara.
  • Ulica Grada Vukovara- Držićeva- Most slobode pa dalje prema Novom Zagrebu ili odvojak sa Savske na Slavonsku aveniju- Aveniju Većeslava Holjevca- Most Slobode i dalje u Novi Zagreb.

U Ravnateljstvo policije dodaju da su se svi građani i sudionici prometa koji se zateknu u blizini dionica utrke dužni pridržavati policijskih uputa i naredbi, kao i uputa redarske službe. Zbog aktualne epidemiološke situacije tijekom ove etape relija, kao ni u ranijim etapama u Finskoj i Monte Carlu, nije moguće organizirano okupljanje gledatelja, dodaju u policiji.

Policija podsjeća da je tijekom natjecanja obvezno pridržavanje svih protuepidemijskih mjera, uključujući obvezno održavanje fizičke distance od najmanje metar i pol na otvorenom prostoru, nošenje medicinske maske i zabrana grupiranja više od 25 osoba na jednom mjestu.

Karta relija by Tportal.hr on Scribd

Organizatori pozivaju da se svjetsko natjecanje WRC Croatia Rally 2021 prati putem malih ekrana, dok je prijenos uživo svih etapa moguće gledati na službenim stranicama WRC-a.

Utrka Svjetskog prvenstva u reliju, koja se prvi put održava u Hrvatskoj, vozit će se na trasi dugačkoj 1279 kilometara, od kojih 300 kilometara otpada na 20 brzinskih ispita raspoređenih na deset lokacija tijekom triju natjecateljskih dana.

Mapa s terminima i lokacijama zatvaranja prometnica dostupna je na stranici Croatia Rallya 2021.