REPUBLIKA SRPSKA - RAJ ZA KRIMINALCE

Dodikovi ljudi skrivali Pukanićevog atentatora?

Milorad Dodik

Milorad Dodik

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bojan Gudurić, okrivljenik za sudjelovanje u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića, koji se svojevoljno predao banjalučkoj policiji 1. veljače, dan prije početka zagrebačkog suđenja za taj slučaj, navodno je bio pod zaštitom osoba bliskih premijeru Republike Srpske Miloradu Dodiku, piše Nacional

Gudurić se prema toj teoriji nije sam odlučio predati, već su mu to sugerirali njegovi zaštitnici unutar Republike Srpske, nakon što je hrvatska policija doznala da se Gudurić skriva na području Banjaluke.

Nezavisne novine/Cropix

Nezavisne novine/Cropix

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Nezavisne novine

Bojan Gudurić


Tri tjedna prije nego što se Gudurić predao, hrvatske vlasti dobile su informaciju da je Gudurić viđen na području Banjaluke gdje ga skriva ekipa Milana Šušljega zvanog Mile Sneg. On je za vrijeme rata u BiH bio pukovnik u vojsci Republike Srpske, a trenutačno je angažiran kao savjetnik u Vladi Republike Srpske te je osoba od iznimnog povjerenja Milorada Dodika.

Do mjerodavne hrvatske institucije došla je informacija da je Šušljeg u posljednje vrijeme bio jedan od glavnih Gudurićevih zaštitnika, ali ne jedini, nego se kao njegov zaštitnik spominje i jedan bivši visoki dužnosnik iz Državne bezbjednosti Republike Srpske.

U posljednje vrijeme Gudurić se skrivao i na području lovišta Čelinac. Lovište Čelinac udaljeno je 18 kilometara od Banjaluke i 15 kilometara od Kotor Varoša. Tvrdi se da je među zaštitnicima Bojana Gudurića, ali i Željka Milovanovića, još jednog optuženika za sudjelovanje u atentatu na Pukanića i Franjića, u posljednje vrijeme bio i Ljuban Ećim, bivši visoki dužnosnik Državne bezbjednosti Republike Srpske, koji se od veljače 2004. nalazi na crnoj listi SAD-a i EU-a zbog sumnje da je bio u mreži pomagača haških optuženika, prije svega Radovana Karadžića, piše Nacional.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi