VISOKA NOVINARSKA ŠKOLA

Dobro obrazovani novinari mogu promijeniti lošu medijsku sliku Hrvatske

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 16.06.2009 15:39
  • Objavljeno 16.06.2009 u 10:05
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Kako bi studente novinarstva što bolje pripremila za budući rad u medijima te ih upoznala s djelovanjem lokalne samouprave i načinom komuniciranja s medijima, Visoka novinarska škola povodom svečanog obilježavanja završetka akademske godine organizirala je forum 'Gradonačelnici u gostima'

Da bi što bolje izbrusili novinarski zanat, studenti VNŠ-a dobili su priliku, nakon brojnih istaknutih gostujućih predavača, okušati se i u diskusiji s političarima. Tako su o odnosima lokalne vlasti i medija i izazovima koji stoje pred njihovim gradovima u Hrvatskom institutu za povijest govorili gradonačelnica Knina Josipa Rimac, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, vukovarski gradonačelnik Željko Sabo, varaždinski dogradonačelnik Slobodan Mikac te zamjenik gradonačelnika Zagreba Ivo Jelušić.

Pokazujući svoju prirodnu, ali sada već i novinarski oblikovanu radoznalost, studenti su sa zanimanjem potaknuli brojne teme. Najviše su se komentirali protekli izbori, ali i specifične situacije pojedinih gradova te osobna medijska iskustva spomenutih političara.

Studentima VNŠ-a razgovor s istaknutim stručnjacima nije nepoznanica. Osim što su im predavači cijenjeni i etablirani medijski i akademski eksperti, slušali su i brojna velika imena poput Ivana Šimonovića, Hloverke Novak Srzić, Sherry Ricchiardi, Jadrana Lazića, Žarka Puhovskog, Zorana Šprajca, Miodraga Šajatovića, Daniele Trbović, Vincenta Degerta, Zrinke Vrabec Mojzeš, Ante Magzana, Ante Gavranovića, Marjana Jurleke, Matije Babića, Miroslava Lilića i brojnih drugih.

Visoka novinarska škola svojim se nastavnim planom, predavačima, gostima i svim akademskim aktivnostima od svoga osnivanja kontinuirano pozicionira kao najsuvremenija institucija za obrazovanje novinara u Hrvatskoj. S programom koji je maksimalno orijentiran praktičnom radu svojim studentima omogućava da već tijekom studija steknu iskustva koja su u cijelosti nalik onima u redakcijama. Prvostupnici Visoke novinarske škole bit će značajno konkurentni na tržištu rada i osposobljeni za rad u svim medijima.

Želeći im pokazati koliko su njihovi uspjesi značajni i za vrijeme studija te ih potaknuti na još veći trud, VNŠ je ove godine najboljim studentima dodijelio i pohvale dekana za posebna dostignuća u protekloj akademskoj godini. Citirajući izjavu 'I

Visoka novinarska škola

Visoka novinarska škola

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

believe that good journalism, good television, can make our world a better place' CNN-ove novinarke Christiane Amanpour, dopredsjednica Upravnog vijeća Iva Biondić ovom prigodom je izjavila kako su studenti koji su dobili ovogodišnje pohvale već napravili bolje mjesto od Visoke novinarske škole i kako se nada da će u budućnosti sudjelovati i u kreiranju kvalitetnijih medija u Hrvatskoj.

Svi koji su zainteresirani za ovaj izazovni zadatak mogu se prijaviti na prijamni ispit. Više informacija na www.nclstudij.com

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi