KOSOR OŠTRO ODGOVORILA

'Dobro je da smo vidjeli Milanovića odmornog'

21.01.2011 u 16:04

Bionic
Reading

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor rekla je danas da je poruka šefa oporbe Zorana Milanovića o tome da nije fer u izbornoj godini najavljivati razvojne projekte poruka građanima da ove godine ne treba ništa raditi

'Mislim da moramo raditi svi zajedno i da nam se u tome mora pridružiti i oporba jer je raditi ne samo fer i pošteno, nego se to od vlade i očekuje', kazala je Kosor.

Kaže da je sigurna da će se najveći dio najavljenih projekata ostvariti i da će gospodarski rast u ovoj godini biti veći od projiciranog.

Godina 2011. bit će uspješna ne samo zato što ćemo završiti pregovore za ulazak u EU, nego će biti uspješna i u gospodarskom smislu, kaže Kosor.

Kaže da ne razumije poruku da nitko ne bi trebao ništa raditi, budući da najavljeni Vladini projekti predviđaju uključivanje županija, gradova i općina, pa je Milanovićeva poruka upućena i njima.

'Ne samo da to nije tako, nego zajedno moramo prionuti poslu. Jedino dobro je što smo Milanovića vidjeli odmornog. Pozivam ga da podrži ostvarenje najavljenih projekata programa gospodarskog oporavka, borbu protiv korupcije i završetak pregovora. S njegovom potporom ili bez nje, mi ćemo to ostvariti', rekla je predsjednica Vlade.

Na pitanje što Vlada može učiniti u slučaju Purda nakon što je Državno odvjetništvo objavilo da nema razloga za njegov kazneni progon, odgovorila je da je najvažnije što je u Hrvatskoj utvrđeno da je Purda nevin te da se nada da će to biti dovoljan argument za susjedne zemlje i da će Purda što prije doći svojoj kući.