LIJEP JESENJI TJEDAN

Do vikenda dosta sunca i do +20

06.11.2012 u 08:24

Bionic
Reading

Od utorka do petka, pa i subote u nekim dijelovima Hrvatske, vrijeme bi trebalo biti sunčanije i sve toplije. Temperature će postupno narasti za nekoliko stupnjeva pa će u Dalmaciji ići i do 20°C. No u nedjelju nam stiže dosta oblaka i obilnijih kiša, najavljuju prognostičari

U srijedu će u kopnenom području Hrvatske biti pretežno do djelomično sunčano. Puhat će slab vjetar sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura zraka uglavnom će se kretati od 3 do 8°C, a najviša dnevna od 7 do 12°C.

I na Jadranu će tijekom cijelog dana biti pretežno do djelomično sunčano. Na sjevernom i djelu srednjeg Jadrana puhat će umjerena do jaka bura, a na južnom umjeren do jak sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka bit će od 8 do 13°C, a najviša dnevna od 12 do 16°C.

Četvrtak će u kopnenom području biti pretežno sunčan, uz mogućnost magle. Puhat će slab vjetar južnih smjerova. Jutarnja temperatura zraka uglavnom će se kretati od 2 do 7°C, u slučaju magle koji stupanj niža, a najviša dnevna od 13 do 18°C.

I na Jadranu će tijekom cijelog četvrtka biti pretežno sunčano, u Dalmaciji i vedro. Puhat će slaba do umjerena bura koja će tijekom dana oslabjeti i na sjeveru okrenuti na slab južni, a na jugu slab sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka bit će od 8 do 13°C, a najviša dnevna od 14 do 18°C.

U petak će u većem dijelu Hrvatske biti će pretežno sunčano i vedro. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar promjenjiva smjera dok će na Jadranu puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom će biti od 3 do 8, a na Jadranu od 9 do 14°C. Najviše dnevne temperature posvuda će se kretati od 13 do 18°C.

I u subotu će u cijeloj zemlji biti pretežno sunčano i vedro. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar sjevernih smjerova dok će na Jadranu puhati slabo do umjereno jugo. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti bit će od 0 do 5, a na Jadranu od 4 do 9°C, na jugu koji stupanj viša. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 9 do 14, a na Jadranu od 15 do 20°C.

U nedjelju ujutro na sjevernom Jadranu očekuje se naoblačenje s kišom koje će se tijekom prijepodneva proširiti iznad cijele Hrvatske. Na Jadranu bi mjestimice moglo biti i izraženijeg pljuska. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar istočnih smjerova dok će na Jadranu puhati umjereno do jako jugo. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti kretat će se od 3 do 7, a na Jadranu od 9 do 13°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti od 8 do 13, a na Jadranu od 10 do 15°C.