NOVA PROGRAMSKA SHEMA

Dnevnik na N1 u 18 sati po uzoru na BBC

26.10.2015 u 16:00

Bionic
Reading

Godinu dana nakon početka emitiranja televizija N1 od danas predstavlja svoju novu programsku shemu; osim što je središnja informativna emisija koju vode Nina Kljenak Gentile i Ilija Jandrić pomaknuta s 19 na 18 sati, uveden je novi programski raspored u udarnom terminu od 18 do 22 sata, ali i neke nove emisije

Kako tportal doznaje od Nine Kljenak Gentile, razlozi za osvježavanje programske sheme i promjenu termina središnje informativne emisije proizlazi iz tradicije britanskog BBC-a i američkih nacionalnih televizijskih kuća koje svoje dnevnike emitiraju upravo u 18 sati.

 
‘Kao svojevrsni uvod i ulazak u naš Dnevnik u 18 sati bit će CNN-ova globalna emisija čije emitiranje počinje u 17.45 sati, a koju radi Ivana Dragičević. Radi se o izboru najboljih priča iz svijeta tog dana. Nakon Dnevnika slijedi emisija Info biz koju uređuje kolumnist Večernjeg lista Ivan Hrstić’ otkrila je tportalu urednica Dnevnika televizije N1.
Pored toga, kao novost u programskoj shemi je emisija Scena u kojoj će se prezentirati teme iz svijeta zabave, dok nakon Sporta slijedi emisija Horizonti koja donosi zanimljive reportaže iz Hrvatske.

Ilija Jandrić Licencirane fotografije N1 televizija

‘Novost je i emisija Pozitiv koja ide iz Sarajeva, a onda u 20 sati već poznati Pressing koji će odsad, umjesto Dubravka Merlića, uređivati i voditi Saša Cvetojević koji ima iskustva u debatnim emisijama i komunikaciji putem društvenih mreža’, kazala je Gentile dodajući kako je televizija N1 već dokazala svoj utjecaj o čemu govori stalan rast gledatelja.