PANIKA MEĐU MUŠTERIJAMA

Djevojčicu iz BiH tjerali na prostituciju

30.06.2009 u 13:34

Bionic
Reading

Četrnaestogodišnja retardirana djevojčica, učenica sedmog razreda osnovne škole iz Orahovice Donje kod Gračanice u BiH, mjesecima se prostituira s mjesnim muškarcima, a svoje 'usluge' nudi i svima koji u prolazu zaustave automobil ili kamion

SARAJEVO - Ona je nedavno o tome što radi ispričala direktoru i pomoćniku direktora te pedagogu škole i socijalnom radniku Centra za socijalni rad iz Gračanice, kao i kriminalističkoj policiji MUP-a Tuzlanske županije, prenosi Pincom.info.

'Ove godine ona je završila sedmi razred - i sami pretpostavljate kako i s kojom ocjenom. Mi je, ustvari, prevodimo iz razreda u razred. Malo ide u školu, malo ne ide. Priznala nam je što je sve primorana raditi. Uključili smo se svi da problemu stanemo na kraj, jer djevojčica može roditi dijete pa eto još većeg problema', kaže Abdurahman Džinić, direktor škole.

Kriminalistička policija ovih dana na terenu ispituje pojedine osobe koje bi se mogle dovesti u vezu sa slučajem prostituiranja s djevojčicom.

'Znamo za taj problem i policija se aktivno uključila. Za sada ne idemo u javnost jer treba uzeti u obzir da je riječ o maloljetnoj retardiranoj djevojčici. Ona je ispričala svoju verziju, navela je i neka imena ljudi s kojima je bila u vezi, ali dok se stvar ne dokumentira činjenicama i dokazima, mi službeno ništa ne možemo kazati', izjavio je Omer Halilčević, šef Policijske stanice Gračanica.

Izvori Dnevnog avaza u Orahovici tvrde da je do sada sedam odraslih mještana, među njima i dvojica 70-godišnjaka, spavalo s djevojčicom i da je, nakon saznanja da se vodi istraga, među njima nastala prava panika.

Radi se o viđenijim, obiteljskim i dobro situiranim ljudima. Njihova imena se drže u strogoj tajnosti dok se istražne radnje ne dovedu do kraja.