STRAH U OSJEČKOM BRIJEŠĆU

Djevojčice prati automobilom i nudi im prijevoz

Bionic
Reading

U osječkom prigradskom naselju Briješće već desetak dana muškarac srednjih godina maltretira djevojčice, obraćajući im se na cesti nemoralnim ponudama te ih poziva da sjednu u njegov automobil

Na putu prema kući od škole muškarac je djevojčice stare između 13 i 14 godina pratio automobilom, a zatim im je iz vozila slao poljupce, namigivao i dobacivao kojekakve prijedloge.

Prema pričanju ustrašenih roditelja, muškarac je nekim djevojčicama nedaleko od osnovne škole ponudio i prijevoz kući, a dogodilo se i to da je bio neugodan te im i prijetio. Djevojčice su uspjele zapisati broj muškarčeva automobila nakon čega su ogorčeni roditelji incidente prijavili policiji.

'Policija je do sada zaprimila prijavu jedne majke po kojoj je pokrenuta istraga', tvrdi glasnogovornica PU osječko-baranjske Edita Roterbauer.
Ona dodaje kako policija obavlja razgovore s djevojčicama koje su proživjele ovo neugodno iskustvo te s njihovim roditeljima kako bi došli do svih potrebnih podataka na osnovi kojih će se procijeniti radi li se o prekršaju ili o kaznenom djelu.

U međuvremenu, policija je preventivno pojačala nadzor cijelog naselja, a posebice prostora oko škole. Ispitana je i osoba koja je vlasnik vozila čiji su broj zabilježile djevojčice te je utvrđeno kako taj muškarac do sada nije evidentiran u policiji. Mještani kažu da ga je supruga nedavno napustila te da je otad počeo piti, piše Slobodna Dalmacija.