POLICIJA POTVRDILA

Djevojčica iz Škabrnje prostrijeljena je u igri

21.02.2010 u 10:21

Bionic
Reading

Jučerašnju smrt 14-godišnjakinje u Škabrnji, u zaseoku Ivkovići, prouzročio je 19-godišnjak neopreznim rukovanjem automatskom puškom, koju je u društvo tinejdžera donio 17-godišnjak.

Prema 19-godišnjaku će nadležnom Državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prouzročenja smrti iz nehaja, a prema 17-godišnjaku kaznena prijava zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Zadarska policijska uprava priopćila je danas da je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da se oko podne u subotu u garaži sastalo četvero mlađih osoba, 14-godišnjakinja, dvoje 17-godišnjaka i jedna osoba u dobi 19 godina.

Jedan od njih, 17-godišnjak, donio je nesastavljenu automatsku pušku još uvijek neutvrđenog podrijetla i vlasnika. Nakon što su je sastavili, 17-godišnjak je ispalio jedno streljivo u zrak. Poslije toga pušku je odložio na zadnje sjedište u vozilu marke zastava jugo koje je bilo smješteno unutar garaže te su svi četvero sjeli u vozilo.

Oko 13,55 sati 19-godišnjak koji je sjedio na zadnjem sjedištu je prilikom premještanja puške nehajno ispalio streljivo koje je 14-godišnjakinju pogodilo u glavu i na mjestu je usmrtilo.

Kako je jutros izvijestila PU zadarska, tijelo smrtno stradale 14-godišnjakinje prevezeno je na Odjel patologije Opće bolnice u Zadru gdje će sutra po nalogu istražnog suca biti izvršena obdukcija.

Očevid na mjestu nesreće završen je sinoć oko 19,15 sati.