akcija protiv koronavirusa

Djelatnice Crvenog križa u Novom Vinodolskom same šiju zaštitne maske

20.03.2020 u 10:35

Bionic
Reading

Crveni križ Novog Vinodolskog kroz razne aktivnosti uključio se u borbu protiv koronavirusa, a jedna od njih je i šivanje maski za lice

'U cilju zaštite zaposlenika i volontera potrebna je i zaštitna oprema, dezinficijensi, rukavice i maske, koje je teško nabaviti, tako smo došli na ideju da krenemo sa šivanjem maski koje se trenutačno ne mogu nabaviti nigdje. Okupili smo volontere i akcija je krenula sa šivanjem u prostoru Crvenog križa u Novom Vinodolskom, a u akciju šivanja će se uključiti i volonterke iz Bribira i Grižana. Kako je krenulo, bit će maski za naše potrebe, ali i za šire područje, rekla je ravnateljica GD-a Crvenog križa Novog Vinodolskog Vesna Đujić za Novi list.

Dodaje kako su u neprekidnom stanju pripravnosti te da su održali sastanak s volonterima kojima su objasnili što im je zadaća, a to su aktivnosti na granicama, pomoć socijalno ugroženima, obilazak starijih i nemoćnih, rad u skladištima na pripremi i distribuciji potrepština, ali sve u dogovoru sa stožerima Grada Novog Vinodolskog i Vinodolske općine.

Navodi kako starije i nemoćne obilaze gerontodomaćice, uz pomoć i potporu DVD-a San Marino iz Novog Vinodolskog, a može ih se kontaktirati na brojeve 051/248 867 i 091/248 8670. U Novom Vinodolskom je oformljen i call centar koji je na raspolaganju 24 sata, i to na broju 0800/200 051.

Također, Crveni križ pruža i psihološku pomoć osobama u samoizolaciji na telefon 099/661 4706.