VELIKA BRITANIJA U ŠOKU

Djecu optužuju za vještičarenje, a potom ih ubijaju

04.03.2012 u 15:42

Bionic
Reading

Petnaestogodišnji Kristy Bamu došao je iz Francuske u božićni posjet rodbini u Veliku Britaniju. Završio je izmasakriran i mrtav u kadi. Ubili su ga jer se pomokrio u gaće, što je za afričku obitelj bio znak da je opsjednut demonom. Metropolitanska policija kaže da su ubojstva djece koja se proglašavaju vješticama sve brojnija

Afrička zajednica u Velikoj Britaniji doživjela je strahovit moralni udarac. Sa slučajem dječaka Kristyja Bamua koji je danima mučen prije nego što je udavljen u kadi isplivala je priča o ritualnim ubojstvima djece koja se iz nebuloznih razloga optužuju za vještičarenje. Kristyja su u stanu u istočnom Londonu ubili vlastiti ujak i sestra.

Nakon što je došao iz Francuske u posjet za božićne blagdane, četiri dana je mučen nevjerovatnom brutalnošću i divljašvom, stoji u sudskom iskazu. Ujak ga je mlatio čeličnim šipkama, udarao ga u lice čekićem i sakatio kliještima. Naposlijetku, utopio ga je u kadi govoreći mu da će ga samo okupati. Razlog optužbi za opsjednuće demonom – dječak se upiškio.

Iz policije kažu da su ritualna ubojstva djece skrivena i prečesto prolaze ispod radara javnosti. Otegotna okolnost je i što se dešavaju en famille, tj. u zatvorenom krugu obitelji. Naime, homicidalni ujak je jednako tako htio usmrtiti dvije Kristyjeve sestre pod istom egidom - da su vještice. Držao ih je danima zatvorene u londonskom stanu bez hrane i sna, a na kraju ih primorao da čiste bratovu krv s poda.

O tom kobnom povjerenju govori i činjenica da je ujak nazvao svog oca netom prije incidenta i najavio mu da namjerava ubiti nećaka. Otac, kako kaže, nije povjerovao ni riječi. Oduvijek su bili u dobrim odnosima unutar obitelji, čak su i namjeravali otvoriti zajednički restoran u gradu, veli dalje.

Predstavnici afričke zajednice u Velikoj Britaniji priznali su da Kristyjevo ubojstvo nipošto nije izoliran slučaj. Obećali su stroži nadzor nad djecom te najavili pojačanje programa za njihovu zaštitu.