AMPUTIRANA ŠAKA

Dječak aktivirao bombu, bori se za život

20.05.2010 u 12:22

Bionic
Reading

Dvanaestogodišnji dječak ostao je bez desne šake, a ozlijeđene su mu i noge i trup nakon što je jučer oko 16 sati u igri aktivirao bombu u praznoj kući u Blatnoj ulici. U KBC-u Osijek bore se za dječakov život, javlja Večernji list

Policija je pretražila kuću u vlasništvu dječakova oca (47) i njihovu obiteljsku kuću gdje su pronašli 10,3 metra sporogorećeg štapina, 400 grama eksploziva TNT, pet kilograma eksploziva PEP 500, sedam ručnih bombi, 19 detonatorskih kapisli, dvije mine, pištolj kalibra 7,65 mm, malokalibarski revolver, 771 komad raznog streljiva, tri spremnika za automatsku pušku, spremnik za poluautomatsku pušku, pištoljski spremnik i vojni nož.

Dječakov otac uhićen je zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.

Stradali dječak je prije osam godina u nesretnoj igri pištoljem usmrtio svoju 38-godišnju majku. Toga dana njegov je otac došao kući s posla u Postaji granične policije Beli Manastir. Pištolj je ostao u odori koju je odložio u kupaonicu, a odoru s pištoljem u igri je uzeo dječak. Pištolj je opalio, a metak koji je bio u cijevi pogodio je dječakovu majku i usmrtio je.