'ništa nije napravljeno'

Divjak: Projekt Centra za translacijsku medicinu na Srebrnjaku mogao bi propasti

13.06.2020 u 13:39

Bionic
Reading

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak upozorila je u subotu u Varaždinu na mogućnost kašnjenja i propasti velikog projekta Centra za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak, jer dosad, kako je rekla, po tom pitanju nije napravljeno ništa

Riječ je o velikom znanstveno-istraživačkom projektu primjenjive znanosti, što znači da je pod ingerencijom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Divjak je podsjetila da je ugovor za projekt Centra za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak potpisan prošle godine pa treba pratiti rezultate i pozvala da se ta novčana sredstva koja jesu dodijeljena "krenu namjenski trošiti".

"Nažalost, do sada nije napravljeno ništa", upozorila je ministrica.

Dodala je da treba "staviti sa strane" sva politička prepucavanja i usmjeriti se na ono za što je dobiven novac, a to je, rekla je, centar koji će imati mogućnost znanstvenih istraživanja u medicini, ali i vrlo važan centar za liječenje onih koji su nam najvrjedniji, naše djece.

Divjak je taj projekt komentirala na pitanje novinara u Varaždinu, gdje je bila na predstavljanju kandidata na listi HNS-a u 3. izbornoj jedinici.

Ministrica znanosti i obrazovanja bit će na 14. mjestu na listi.