'ŠKOLA ZA ŽIVOT'

Divjak pred 600 ravnatelja škola o kurikularnoj reformi

07.05.2018 u 12:52

Bionic
Reading

Ravnatelji škola važan su partner u izvođenju reformskih procesa, digitalnoj transformaciji škola te uvođenju u škole obvezne informatike i reformiranih kurikuluma, istaknula je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak istaknula je u ponedjeljak na kongresu ravnatelja osnovnih i srednjih škola u Malom Lošinju.

'Meni kao ministrici danas je važno biti ovdje sa 600 ravnatelja s kojima imamo odličnu komunikaciju i koji su nam u svakom slučaju važan partner u izvođenju, kako eksperimentalnoga programa 'Škole za život', tako i u drugim reformskim procesima, digitalnoj transformaciji škola, ulasku obvezne informatike u škole te reformiranih kurikuluma', rekla je Divjak.

  • +12
Ministrica Blaženka Divjak u OŠ Ivana Cankara u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Kako je istaknula ministrica, za uvođenje obvezne informatike svi će imati jednake uvjete jer je u ovom trenutku na raspolaganju 26 milijuna kuna za informatičku opremu te će se opremiti sve one osnovne škole koje nisu opremljene prošle godine u prvom valu opremanja.

Osim toga, dodala je, za eksperimentalni program kurikularne reforme 'Škola za život' osigurana su dodatna sredstva za opremanje škola, a pristižu i eksperimentalni udžbenici.

'Imamo najavu od 11 nakladnika za gotovo 150 kompleta eksperimentalnih udžbenika za prve razrede osnovne škole i pete razrede osnovne škole, STEM predmete u sedmome razredu osnovne škole i prvome razredu srednje škole", istaknula je Divjak na dvodnevnom zajedničkom kongresu Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola i Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja koji se održava na temu 'Ravnatelji između ograničenja i odgovornosti pred izazovom škole budućnosti'.