kurikularne peripetije

Divjak izbjegla jasan odgovor na pitanje hoće li Plenković voditi Povjerenstvo

01.09.2017 u 11:39

Bionic
Reading

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izbjegla je direktno odgovoriti na pitanje je li točno to da će premijer Andrej Plenković biti na čelu Posebnog stručnog povjerenstva za provođenje kurikularne reforme

'Donesena je politička odluka da se ide u pilot projekt kurikularne reforme i mi smo prvi put dobili odluku da provodimo pilot projekt. S jedne strane horizontalni, dakle informatiku u petim i šestim razredima, te vertikalno - provođenje Cjelovite kurikularne reforme.

Povjerenstvo će do petka izraditi akcijski plan, a nakon toga ide transformacija Posebnog stručnog povjerenstva na način da u njemu budu ljudi koji su sposobni za provedbu kurikularne reforme, da se sve to može provoditi i na taj način će se osigurati to da Strategija živi. To nije samo jedan segment o kojem se najviše govori', rekla je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak odgovarajući na pitanje je li istina to da će premijer Andrej Plenković doći na čelo tog povjerenstva, prenosi N1 televizija.

Upitana može li premijer kvalitetno voditi to povjerenstvo, Divjak je rekla da je važno da se osigura to da oni koji su odgovorni za rezultate donose i odluke.

'Naravno da će ta transformacija zahtijevati ne samo da se uključe neki, nego da se uključe čelnici koji i jesu odgovorni za provođenje Strategije. Povjerenstvo je koordinacijsko tijelo i postoji čitav niz pitanja', rekla je ministrica Divjak.

Na pitanje znači li to, prenosi N1 televizija, konkretno da Dijana Vican neće voditi Povjerenstvo, ministrica je neodređeno odgovorila: 'Rekli smo da ćemo postojećem Povjerenstvu dati prostora i potporu da do 8. rujna izradi akcijski plan i da ćemo nakon toga napraviti transformaciju.'