'škole sigurne'

Divjak poručila roditeljima: Bez straha i bojazni u ponedjeljak pošaljite djecu u školu

  • Autor: S. S.
  • Zadnja izmjena 22.05.2020 12:06
  • Objavljeno 22.05.2020 u 11:42
Blaženka Divjak

Blaženka Divjak

Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i ministar graditeljstva Predrag Štromar nalaze se u Sv. Iliji gdje će se graditi nova Osnovna škola Vladimir Nazor. Odgovarajući na pitanja novinara, ministrica Divjak referirala se na povratak u školske klupe u ponedjeljak

Ministrica Divjak rekla je kako je poruka jasna: djeca se u ponedjeljak vraćaju u škole. Međutim, na umu treba imati specifičnost situacije.

"Što se opasnosti tiče, mislim da su upute HZJZ-a jasne. Škola je jednako sigurna kao i dom. U školu treba ići, djeci je mjesto u školi. Bez straha i bojazni u ponedjeljak pošaljite djecu u školu. Ako netko zbog subjektivnih razloga ne može poslati djecu u školu, ispričat će se učiteljima. Ako se radi o subjektivnim razlozima za koje se može pronaći rješenje, to će se adresirati", kazala je ministrica, prenosi N1.

"Poruka je jasna - s punim povjerenjem u stručnjake koji su napravili epidemiološki okvir i ravnatelje i učitelje koji trebaju stvoriti sigurno okruženje", dodala je. Još jednom je istaknula kako su škole sigurne, ali kako postoje neke specifične situacije, poput određenih žarišta kao ono na Braču ili činjenice da nisu svi gradovi i sva mjesta uspjeli osigurati prijevoz učenika do obrazovnih institucija.

"Hoće li se škola na Braču otvoriti? Ima roditelja koji su se izmjestili, više nisu Zagrebu zbog potresa. Neki roditelji u kućanstvu imaju teškog bolesnika. Na ta pitanja treba odgovoriti, ali to nije situacija koja je redovita", istaknula je.

  • +3

Andrej Plenković na otvorenju početka radova nove OŠ "Vladimir Nazor" u Svetom Iliji

Izvor: tportal.hr / Autor: Vjeran Zganec Rogulja

Još dodaje: "Teoretski bi bilo teško za očekivat da se neće neka od ovih pitanja riještiti do kraja školske godine. Apeliram da svi oni koji trebaju osigurati uvjete i prijevoz do škole, da to naprave. Što se drugih strahova roditelja tiče, to trebaju prije svega adresirati ravnatelji i učitelji", kazala je. Zaključno je dodala kako se ova tema politizira te kako sama ne želi ocjenjivati svoj rad. Ta će ocjena, ministrica tvrdi, biti najobjektivnija kada se da s određenim vremenskim odmakom. Tada će se neke nejasnoće iskristalizirati, ističe.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!